秋 尚雅 (チュ サンア) Chu Shanga
LD3 (D1)
生物応用班
mailsachu0313@toki.waseda.jp
学歴2018年4月 北海道大学工学部応用化学コース 入学
2022年3月 北海道大学工学部応用科学コース 卒業
2022月4月 早稲田大学先進理工学研究科先進理工学専攻 入学
生物応用班(東京女子医科大学 先端生命医科学研究所)
研究テーマ微細藻類と動物細胞を用いた共生的栄養循環培養系の設計
微細藻類、培養肉、共培養、細胞培養培地
所属学会 論文A serum-free culture medium production system by co-culture combining growth factor-secreting cells and L-lactate-assimilating cyanobacteria for sustainable cultured meat production (Scientific reports 投稿中)
研究費MS培養肉
W-SPRING
2023年12月 第46回日本分子生物学会年会 発表題目:Nutritional circular cell culture system of recombinant L-lactate-assimilating cyanobacteria and rat liver
epithelial RL34 cell co-culture for sustainable cultured meat production, ポスターおよび サイエンスピッチ
2024年 4月 The 9th Asian Pacific Phycology Forum 発表題目:Analysis of changes in biological properties of rat liver cell co-cultured with recombinant L-lactate assimilating Synechococcus sp. KC0110 strain,オーラル発表
BEYOND 2020 NEXT FORUM実行委員会共催の「ビジネスアイディアコンテスト」 グランプリー受賞
留学 その他